Methode DaVinci voor oriëntatie op jezelf en de wereld.

woensdag 1 februari 2017 - 15:15

In de afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe methode voor wereldoriëntatie voor de groepen 3 t/m 8. Wij zochten naar een methode die geschikt is voor combinatiegroepen, uitdagend is voor de kinderen en wij wilden graag een geïntegreerde methode d.w.z. een methode waar de vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek niet meer apart gegeven worden. Doordat deze vakken per thema aangeboden worden, gaan kinderen verbanden zien tussen de verschillende onderwerpen.

Tijdens onze zoektocht zijn wij erg enthousiast geworden over de methode DaVinci. Per jaar komen 3 à 4 thema’s aan bod. Per week is één centrale les in de groep en later in de week werken de leerlingen zelfstandig aan de onderwerpen die aangeboden worden. Verder kunnen de kinderen ook een themawerkstuk maken.

U kunt op de website http://www.demethodedavinci.nl/ meer informatie over de methode vinden.

Tips voor thuis:

Ook thuis kunt u aansluiten op het thema. Het gaat er dan niet om nieuwe kennis over te brengen, maar om de interactie tussen u en uw kind. U krijgt via de website tips voor boeken die gelezen kunnen worden, spellen die gespeeld kunnen worden, films die aansluiten bij het thema en uitjes die u kunt ondernemen.  Niets is verplicht, alles mag. De tips voor thuis kunt u vinden op:

http://www.davincivoorthuis.nl/

Zodra de bestelde materialen binnen zijn gaan we er definitief mee starten.

 

 

davinci methode